Kako produžiti vek trajanja dušeku

Zaštita za dušek se smatra apsolutno suštinskom za svaki krevet u kući. Iako možete da izvakumirate dušek, to nije uvek najefikasniji način da se zaštiti od prljavština koliko bismo želeli. Ova zaštita produžava „životni“ vek trajanja dušeka, a isto tako možete biti sigurni da će ostati zaštićen od mrlja, kao i drugih nenamerno nanetih oštećenja, prolivanja tečnosti itd.
Ona ne samo da štiti dušek, nego brine i o vama, praveći barijeru izmedju vas i grinja koji žive u dušeku. Neki ljudi čak nose zaštite i na putovanja, poslovna putovanja, za praznike, jer su im oni odlična zaštita od svega što se može naći u hotelskim dušecima.

Postoji veliki broj različitih zaštita za dušek u zavisnosti od njihove namene, zahteva i budžeta potrošača. Najčešće korišćene zaštite:

  • Zaštite za dušek izrađene od PU materijala (jedna strana frotir, druga PU). Ovo je odlična zaštita, jer ne propušta tečnost na dušek i štit ga od telesnih isparenja. Pre svega, preporučuje  se osobama koje su alergične na grinje i prašinu.
  • Štepane zaštite za dušek – uzmimo u obzir da čovek prosečno osam sati provede u postelji, izbor dobrog dušeka, ali i naddušeka je od bitnog značaja. Dobar naddušek će vam značajno unaprediti kvalitet spavanja. Ova vrsta naddušeka je izrađena od pamučnog materijala i punjeno je šupljim vlaknom koje propušta tečnost i onemogućava zadržavanje tečnosti, prašine i neprijatnih mirisa. On može biti sa elastičnom trakom na sve četiri strane ili opšiven sa gumom.

Sve ove zaštite mogu da se peru u mašini.
Kako biste izbegli bespotrebno trošenje novca i produžili život dušeku, uvek ga možete zaštiti nekim od naddušeka, čiji širok asortiman možete naći na našem tržištu.

Korpa