Reklamacije i povrati

Reklamacije

Ukoliko želite da izjavite reklamaciju u vezi sa bilo kojim proizvodom koji ste kupili putem našeg sajta, pogrešno obračunatom cenom ili nekim drugim nedostatkom, pozovite Stotex službu podrške na broj telefona +381 22 352 510, putem e-mail adrese office@stotex.rs i stotex@stotex.rs ili preko kontakt forme na strani „Kontakt” uz dostavu računa na uvid ili drugog dokaza o kupovini (kopija računa i sl.).
Sve što je potrebno da biste ostvarili svoje pravo na reklamaciju je dokaz o kupovini spornog proizvoda. Uz svaku pošiljku dobićete dokumentaciju koja vam može poslužiti kao dokaz o kupovini i zato je važno da je sačuvate. Molimo vas da sačuvate originalnu ambalažu.
Kada nam izjavite reklamaciju, dužni smo da vam potvrdimo prijem reklamacije i saopštimo broj pod kojim je zavedena u našoj evidenciji. Takođe, dužni smo da vam najkasnije u roku od 8 dana odgovorimo na reklamaciju. Važno je da znate da ćemo rok od 8 dana računati od trenutka kada nam pošaljete robu na dogovorenu adresu, jer tek po prijemu robe možemo da utvrdimo da li postoji nedostatak. Firma Stotex sarađuje sa poštanskim operaterom AKS Express Kurir preko kojih nam besplatno možete poslati proizvod na adresu koju ćemo vam saopštiti po prijemu vaše reklamacije. Naš odgovor će sadržati odluku da li prihvatamo vašu reklamaciju, izjašnjenje i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije.
Ukoliko prihvatimo reklamaciju, dužni smo da je rešimo u narednih 15, odnosno 30 dana za tehničku robu. Ako postoje poteškoće u rešavanju reklamacije, tražićemo vašu saglasnost za produženje roka za rešavanje.
Ukoliko ne prihvatimo vašu reklamaciju (npr. ukoliko ste vi sami doprineli oštećenju usled lošeg rukovanja proizvodom, niste pratili suprotno uputstvu sa deklaracije), vi ćete snositi trošak slanja robe prema cenovniku naše kurirske službe.
Ukoliko vam je stigla oštećena pošiljka, molimo vas da nam najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema proizvoda prijavite eventualna oštećenja nastala u transportu, nedostajanje nekih delova ili neispravnost proizvoda. Primljenu robu ste dužni da proverite po preuzimanju od kurira i ako je došlo do greške, potrudićemo se da je u najkraćem mogućem roku ispravimo. Ukoliko na ambalaži ima vidnih tragova oštećenja, savetujemo vam da takvu pošiljku ne preuzimate.
O svim detaljima vezanim za nesaobraznost proizvoda, te o načinu na koji se reklamacija može rešiti, upoznajte se u odeljku Opšti uslovi gde su detaljnije objašnjena vaša prava propisana Zakonom o zaštiti potrošača.

Povrati

Ukoliko ste se jednostavno predomislili i želite da vratite proizvod, to možete učiniti u roku od zakonski propisanih 14 dana od trenutka prijema pošiljke popunjavanjem obrasca koji možete preuzeti OVDE.
Važno je da znate da ste u tom slučaju dužni da snosite troškove povrata robe. Proizvod koji vraćate mora biti u originalnoj ambalaži i bez vidljivih tragova korišćenja sa svom pratećom dokumentacijom. Kontaktirajte našu službu podrške da biste dobili informaciju o adresi na koju treba da vratite artikal. Vaša obaveza je da ga vratite u roku od 14 dana od datuma kada ste nam dostavili popunjen obrazac ili nas na drugi način obavestili da odustajete od kupovine. Odgovorni ste za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan.
Mi ćemo vam najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema popunjenog obrasca ili drugog vida obaveštenja vratiti uplaćen iznos. Uplatu iznosa možemo odložiti sve dok ne primimo robu koju nam vraćate ili dok nam ne pošaljete dokaz da ste nam poslali nazad robu. Očekivani rok za povrat sredstava je u tom slučaju do 7 radnih dana od trenutka prijema proizvoda.
Povrat novčanih sredstava zavisi od načina plaćanja:
• ukoliko je narudžbina plaćena platnom karticom, povrat novca će se izvršiti refundacijom sredstava na karticu;
• ukoliko je narudžbina plaćena na bilo koji drugi način (pouzeće, e-banking, uplatnica) novčana sredstva će biti uplaćena isključivo na tekući račun kupca, pa je neophodno da nam dostavite broj tekućeg računa e-mailom kako bismo nesmetano izvršili povrat sredstava.
Za više detalja, pogledajte naše Opšte uslove. U slučaju da želite da izvršite zamenu veličine/boje artikla, to možete učiniti u roku od 3 dana od dana prijema pošiljke, s tim da je tada neophodno da:
• pošaljete neodgovarajući proizvod nazad;
• napravite novu narudžbinu sa željenim proizvodom.
Reklamaciju možete izjaviti: pozivom Stotex službe podrške na broj telefona +381 22 2352 513, slanjem e-maila na office@stotex.rs i stotex@stotex.rs ili nas kontaktirajte putem kontakt forme na strani „Kontakt”.

Korpa